Гледайте по ТV1

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
image
HD BroadcastingFeatures
HD Broadcasting услуги за всякакви събития.
tv1
TV1 Live чрез BGCN TV
Гледай TВ1 с приложението  BGCN TV - Свали BGCN TV от тук!
 

Маестро Стефан Драгостинов с юбилей и в "Анфас"

170 Стефан Драгостинов malkaСимфонична музика, концерти за пиано и оркестър, за баскларинет, за валдхорна, десетки камерни творби, инструментални сонати, балетна, театрална и филмова музика, над петстотин хорови и солови песни – неизчерпаемо и многолико е творчеството на професор Стефан Драгостинов. Композиторският му cтил е ярък и разпознаваем. Съчетаващ националната ни музикална традиция с модерни композиторски методи и технологии. Неотдавна своя 70 годишен юбилей маестрото отбеляза с концерт и премиера на най-новата си творба „Terra Bulgara“, а след това се състоя поредното успешно участие на неговия хор "Драгостин фолк национал" на Пасхалния фестивал в Москва.

В новото издание на предаването "Анфас" в събота, 9 юни от 20.30ч. с професор Драгостинов ще разговаряме за професията на композитора, за неизчерпаемото ни фолклорно богатство и вдъхновението, което то крие, за неговите "Драгостинки" и студенти от НБУ.

Повторения на "Анфас" с гост проф.Стефан Драгостинов - неделя,10 юни от 10.30ч. ; сряда, 13 юни от 21.00ч и четвъртък, 14 юни от 18.30ч.

20 години ТВ1

Продукции