Гледайте по ТV1

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
image
HD BroadcastingFeatures
HD Broadcasting услуги за всякакви събития.
tv1
TV1 Live чрез BGCN TV
Гледай TВ1 с приложението  BGCN TV - Свали BGCN TV от тук!
 

"Съвременната класическа музика трябва да привлича с дълбока лекота"

173 Добринка Табакова malka- новият щатен композитор на Оркестъра на BBC Добринка Табакова в "Анфас"

Тя е родена в Пловдив, но от 27 години живее в Лондон. Автор е на химн "Възхвала", написан за златния юбилей на Английската кралица, на кантата „Безсмъртния Шекспир”, поръчана и изпълнена в катедралата в родния му град, а дебютният й албум „Струнни пътеки” бе номиниран за наградата Грами. Музиката й звучи във филми и танцови проекти, в международни музикални фестивали по цял свят. През 2015г. година Добринка Табакова е включена в класацията на 10-те млади композитори, които променят лицето на класическата музика днес. Талантливата българка е сред малкото композитори, получавали поръчки от Кралското филхармонично дружество в Лондон. Успехите й са много и с основание будят нашата националната гордост, а музиката й докосва дълбоко душите, вдъхновява и омайва с красота.

В последното за сезона издание на предаването за култура "Анфас" на ТВ1 скъп гост ще бъде новият резидентен композитор на Концертния оркестър на BBC - българката Добринка Табакова.

"Анфас" с гост Добринка Табакова гледайте в събота, 30 юни от 20.30ч.

Повторения: неделя, 1 юли от 10.30ч., сряда, 4 юби от 21.00ч., четвъртък, 5 юли от 18.30 ч. и на 7 юли, събота в полунощ.

Live TV1

Продукции